Ai un Mac nou? Iată Cum se folosește Asistentul de migrare Apple

Există o varietate de motive pentru care doriți să vă copiați conținutul de pe un Mac pe altul.

Poate pur și simplu doriți să transferați fișiere. Sau poate aveți un Mac nou și doriți să vă transferați contul de utilizator de pe vechea mașină.

Din fericire, în acest din urmă caz, Apple are un sistem încorporat care permite utilizatorilor să migreze cu ușurință conturile de utilizator de la un Mac la altul. Se numește Migration Assistant. Iată cum să îl utilizați.

Inainte sa incepi

Notă: Migrarea unui cont de utilizator utilizând această metodă necesită OS X Snow Leopard v10.6.8 sau o versiune ulterioară. De asemenea, veți dori să vă asigurați că vechiul dvs. Mac are un nume de computer.

Finalizarea procesului real de migrare este ușor diferită în funcție de ruta pe care o parcurgeți. Dar, în sensul acestui articol, vom presupune că aveți ambele Mac-uri unul lângă celălalt.

LEGATE DE:

    Dacă aveți macOS Sierra sau o versiune ulterioară, pur și simplu așezați ambele Mac unul lângă celălalt și asigurați-vă că Wi-Fi este activat. Dacă oricare dintre Mac rulează OS X El Capitan, veți dori să conectați ambele Mac-uri la aceeași rețea Wi-Fi (sau Ethernet).

    De asemenea, va trebui să aveți noul Mac configurat cu cel puțin un utilizator pentru a continua.

    Cum se folosește Migration Assistant

    • Lansați Migration Assistant pe ambele Mac-uri. Ar trebui să fie localizat în folderul Utilități din secțiunea Aplicații.
    • Faceți clic pe Continuați pe ambele Mac-uri.
    • Pe noul dvs. Mac , selectați De pe un Mac, copie de rezervă Time Machine sau disc de pornire .
    • Selectați Continuare .
    • Pe vechiul dvs. Mac , selectați opțiunea de a transfera informații pe un Mac .
    • Pe noul dvs. Mac , ar trebui să vedeți o listă de „surse” - în esență, lucruri din care pot fi migrate. Alegeți Mac-ul cu contul de utilizator pe care doriți să îl transferați.

    În acest moment, puteți vedea un cod de securitate care apare pe ambele ecrane. Aceasta este menită să atenueze posibilitatea ca actorii răi să vă intercepteze datele. Pur și simplu asigurați-vă că codul este același pe ambele Mac-uri.

    • Pe noul dvs. Mac, ar trebui să vedeți o nouă listă de articole transferabile. Pur și simplu selectați articolele pe care doriți să le transferați. În general, trebuie verificat totul, cu excepția cazului în care există un alt utilizator peste care nu doriți să migrați.
    • Faceți clic pe Continuare . În acest moment, va avea loc procesul de migrare. Așteptați-l - ar putea dura ceva timp.
    • După ce ați terminat, verificați din nou pentru a vedea dacă toate datele și setările dvs. sunt în ordine.
    • În cele din urmă, faceți o copie de rezervă completă pe noul dvs. Mac.

    Câteva considerații suplimentare

    Chiar dacă acesta este întregul proces de migrare, există încă câteva lucruri suplimentare care sunt utile de reținut.

    Ce se întâmplă dacă Mac-urile mele nu pot fi una lângă alta?

    Dacă, indiferent de motiv, nu puteți avea ambele computere Mac una lângă alta cu Wi-Fi activat, există o alternativă care se bazează pe Time Machine.

    Practic, veți dori să faceți o copie de rezervă completă pe o unitate Time Machine. Apoi, pur și simplu luați unitatea cu dvs. pe noul dvs. Mac și conectați-l.

    De acolo, veți folosi Migration Assistant. Pașii de mai sus sunt identici, cu excepția faptului că nu trebuie să faceți nimic pe vechiul dvs. Mac.

    Când alegeți o sursă din care să migrați, veți selecta copia de rezervă specifică pe unitatea Time Machine când apare.

    Dar despre aceste aplicații?

    Aplicațiile pot fi migrate ca parte a procesului Migration Assistant, dar veți dori să fiți atenți la licențe.

    Ca și pe iOS, contul de utilizator original care a descărcat o aplicație poate „deține” acea aplicație. Acest lucru poate fi problematic dacă există mai multe ID-uri Apple pe un singur Mac.

    Ori de câte ori mergeți să actualizați aplicația pe noul Mac, va trebui să introduceți ID-ul Apple și parola originalului descărcat. Dacă ești tu, e bine. Dar dacă nu este, poate exista o problemă.

    Ștergerea contului de utilizator pe vechiul Mac

    Dar dacă vă oferiți vechiul dvs. Mac sau pur și simplu îl configurați ca un computer „de familie”? În aceste cazuri, veți dori să ștergeți contul de utilizator peste care ați migrat.

    Asigurați-vă că sunteți conectat la un cont de administrator înainte de a continua.

    • Pe vechiul tău Mac, deschide Preferințe sistem.
    • Faceți clic pe Utilizatori și grupuri.
    • Faceți clic pe blocarea din colțul din stânga jos și introduceți parola.
    • Selectați contul pe care l-ați migrat.
    • Faceți clic pe pictograma - din partea de jos.
    • Ar trebui să vedeți un nou mesaj pop-up. Alegeți opțiunea care are cel mai mult sens pentru dvs. (mai multe despre acestea mai jos)
    • Faceți clic pe Ștergeți utilizatorul.

    Dacă nu sunteți sigur ce opțiune de ștergere alegeți, iată ce trebuie să știți despre ele.

    1. Salvarea folderului de acasă într-o imagine de disc șterge contul de utilizator și directorul de acasă, dar salvează conținutul într-un folder Utilizatori șterse.
    2. Nu modificați folderul de start șterge informațiile contului utilizatorului, dar lasă fișierele utilizatorului intacte.
    3. Ștergeți folderul de acasă șterge informațiile de sistem și fișierele.

    Sperăm că ați găsit util acest articol. Vă rugăm să ne informați dacă aveți întrebări folosind comentariile de mai jos.

    Postări recente