Cum să dezactivez fluxul meu foto, biblioteca foto iCloud fără a pierde conținut media

Apple are mai multe metode pentru ca utilizatorii să partajeze sau să stocheze imagini prin cloud. Acesta este, desigur, un mod util de a păstra copii persistente ale mediului dvs. în altă parte decât dispozitivul.

Dar ce se întâmplă dacă dezactivați sau dezactivați una dintre aceste funcții - fotografiile dvs. sunt șterse? Răspunsul scurt este: probabil că nu, dar sunt câteva lucruri de reținut.

Iată ce trebuie să știți despre dezactivarea iCloud Photo Sharing, My Photo Stream și iCloud Photo Library fără ca niciuna dintre imaginile sau videoclipurile dvs. să dispară în uitare.

Partajarea fotografiilor iCloud

Partajarea fotografiilor iCloud este o modalitate la îndemână de a partaja cu ușurință fotografii și videoclipuri cu alte persoane.

Puteți crea un album foto comun și puteți invita alte persoane care pot vizualiza și edita respectivul album. Din punct de vedere tehnic, nu este un serviciu de stocare bazat pe cloud, dar funcționează într-un mod similar.

LEGATE DE:

  • Cum să faceți o copie de rezervă iCloud pe o unitate externă
  • Cum să descărcați fotografii de pe iCloud în Thumb Drive
  • Totul despre noile caracteristici de sincronizare a mesajelor iCloud

Cu toate acestea, există unele îngrijorări legate de dezactivarea funcției sau ștergerea unui album foto comun.

Cum se dezactivează fără a pierde nimic

În general, fotografiile sau videoclipurile pe care le adăugați la un album foto comun vor rămâne în continuare pe dispozitivul dvs. Din acest motiv, puteți dezactiva cu ușurință o caracteristică fără a pierde din propriul dvs. conținut.

Dar fotografiile vor fi șterse de pe dispozitivele altor utilizatori care au acces la un album partajat dacă îl ștergeți.

Din nou, nimeni nu pierde nimic pe dispozitivul lor principal. Dar este ceva de reținut dacă un prieten șterge o fotografie pe care vrei să o păstrezi sau invers.

Fluxul meu foto

My Photo Stream de la Apple este o platformă bazată pe cloud care permite utilizatorilor să împingă fotografiile făcute de la un dispozitiv la altele din ecosistemul lor.

Cu toate acestea, are limitele sale. De exemplu, My Photo Stream sincronizează doar imaginile - nu videoclipurile sau chiar Live Photos.

În mod similar, My Photo Stream va împinge, de asemenea, cele mai recente 1.000 de imagini pe alte dispozitive.

Deoarece extrage fotografii din diferitele produse Apple ale unui utilizator, există o anumită libertate în ceea ce privește dezactivarea funcției fără a șterge nicio imagine.

Cum se dezactivează fără a pierde nimic

Dacă dezactivați My Photo Stream, acesta va elimina fotografiile sincronizate de pe dispozitivul pe care îl utilizați în prezent.

Cu toate acestea, platforma nu va șterge automat acele imagini. Acestea vor fi în continuare pe dispozitivele care le-au încărcat în My Photo Stream.

Dacă sunteți pe macOS, există chiar și o opțiune de a salva o copie a imaginilor din My Photo Stream pe unitatea dvs. locală. Accesați Poze -> Preferințe -> iCloud  și bifați caseta Fluxul meu foto pentru a salva toate imaginile dvs. la nivel local.

Biblioteca foto iCloud

În cele din urmă, iCloud Photo Library este probabil cea mai completă platformă pentru stocarea fotografiilor în cloud.

Când este activată, funcția va stoca automat fiecare fotografie și videoclip pe care le faceți în iCloud.

Acest lucru facilitează accesarea diverselor conținuturi media prin întregul ecosistem Apple. Dar creează unele probleme dacă vreți vreodată să dezactivați iCloud Photo Library pe drum.

Cum se dezactivează fără a pierde nimic

Dintre aceste opțiuni, utilizatorii pot întâmpina probleme cu mediile șterse cel mai mult în iCloud Photo Library.

Acest lucru se datorează modului în care funcționează optimizarea iCloud Photo Library. Când opțiunea Optimize iPhone Storage este activată, Apple va șterge de pe iPhone imaginile și videoclipurile cu rezoluție completă sincronizate în cloud.

Apoi va înlocui aceste imagini și videoclipuri cu miniaturi care vă oferă o previzualizare a - dar nu și conținutul în sine.

În plus, când dezactivați iCloud Photo Library pe un produs Apple, veți primi una dintre cele două solicitări: Eliminați de pe iPhone sau Descărcați fotografii și video .

Dacă selectați prima opțiune, veți șterge de pe dispozitiv toate fotografiile și videoclipurile neoptimizate.

Desigur, s-ar putea să nu se piardă pentru totdeauna. Le puteți recupera din cloud activând Biblioteca foto iCloud cu două setări opționale activate: Descărcați și păstrați originalele .

În funcție de cât conținut aveți în cloud, acest lucru ar putea ocupa mult spațiu de stocare pe dispozitiv. Asigurați-vă că iPhone-ul, iPad-ul sau Mac-ul dvs. are suficient spațiu înainte de a face acest lucru.

Considerație suplimentară

Este puțin probabil ca Apple să piardă orice fotografie sau videoclip stocat în iCloud. În mod similar, este destul de improbabil ca iCloud să se ridice vreodată.

Totuși, este inteligent să ai mai multe copii ale unei imagini sau videoclipuri care este deosebit de sentimentală sau importantă pentru tine.

Puteți urma ghidul nostru despre crearea copiilor de siguranță arhivate ale fișierelor iCloud pentru a vă proteja de trei ori. Nu poți fi niciodată prea atent la lucrurile care sunt de neînlocuit.

Postări recente