Cum se folosește ecranul pentru a „bloca” cele mai sensibile aplicații

Toate dispozitivele Apple sunt extrem de sigure prin design, dar caracteristicile de criptare și securitate de pe iPhone-ul companiei primesc de obicei cea mai mare parte a reflectoarelor.

Ceea ce are sens. iPhone-urile sunt tovarășii noștri obișnuiți - merg acolo unde mergem. Din această cauză, este mult mai probabil ca acestea să fie pierdute, confiscate sau furate.

Dar confidențialitatea nu trebuie să fie doar o protecție împotriva furturilor și pierderilor. Dar dacă doriți să țineți oamenii în afara anumitor aplicații - în special acele persoane care ar putea să vă cunoască deja codul de acces.

Din păcate, nu există nicio blocare „parolă” nativă pentru aplicațiile disponibile pe iOS. Dar, odată cu introducerea Screen Time în iOS 12, există o soluție care ar putea să vă „imite” caracteristica lipsă într-un anumit grad.

LEGATE DE:

  • Cum se folosește Timpul ecranului cu planul de partajare a familiei
  • Cum să resetați parola de timp a ecranului

Cum să-l folosească

Screen Time este un set de instrumente de bunăstare digitală care permite utilizatorilor să urmărească utilizarea iPhone-ului și chiar să stabilească restricții atunci când pot accesa anumite aplicații.

În acest moment, este posibil să fi ghicit că vom profita de această funcționalitate din urmă. În esență, când Screen Time este activ, puteți „bloca” anumite aplicații care vor necesita accesarea codului dvs. de trecere Screen Time.

  • Deschideți Setări pe iPhone.
  • Apăsați pe Screen Time . Este posibil să trebuiască să atingeți Activare timp ecran dacă nu l-ați configurat.
  • Asigurați-vă că aveți o parolă Screen Time. Dacă nu atingeți Utilizați codul de acces pe ecran.
  • Atingeți pictograma Limite de aplicație . Autentificați-vă cu codul de trecere a ecranului.
  • În meniul Limite aplicație, atingeți Adăugare limită .
  • Asigurați-vă că este selectat Toate aplicațiile și categoriile .
  • Atinge Adăugare în colțul din dreapta sus.
  • Selectați o limită de timp de 1 minut. Asigurați-vă că Blocarea la sfârșitul limitei este activată.

În acest moment, majoritatea aplicațiilor dvs. se vor „bloca” automat după un minut. Va trebui să introduceți codul de acces Screen Time pentru a le debloca.

Acest lucru poate fi enervant pentru anumite aplicații utilizate în mod obișnuit. Având în vedere acest lucru, iată cum să adăugați aplicații la „lista albă” Screen Time pentru un acces mai ușor.

  • Deschide setările
  • Accesați Timpul ecranului .
  • Apăsați pe Întotdeauna permis .
  • Găsiți aplicațiile pe care doriți să rămână deblocate - ceea ce înseamnă că nu va trebui să introduceți codul de trecere a ecranului pentru a le deschide.
  • Adăugați aplicații la  categoria Întotdeauna permise atingând pictograma verde + .

Din punct de vedere tehnic, dacă doriți să „blocați” doar câteva aplicații, veți adăuga majoritatea aplicațiilor dvs. la categoria „Permis întotdeauna”. Orice aplicație care nu face parte din această categorie (sub titlul Alegeți aplicații:) va fi blocată.

Cam asta e tot. Nu este o soluție perfectă, dar funcționează și este un fel de truc elegant.

Dacă, în orice moment, doriți să o dezactivați, accesați Limitele aplicației , atingeți limita specifică (și introduceți codul de acces) și atingeți Ștergeți limita .

Un cuplu de avertismente

Vorbind despre imperfecție, există câteva lucruri pe care ar trebui să le știți înainte de a utiliza acest truc Screen Time.

Safari

Dacă adăugați o limită a aplicației folosind Screen Time, aceasta poate face Safari destul de inutilizabil. Acest lucru se datorează faptului că, dintr-un anumit motiv, nu puteți adăuga Safari la categoria „Întotdeauna permis”.

Puteți deschide Safari când este activă o limită a aplicației Screen Time, dar fiecare site web pe care îl vizitați va solicita o notificare de deblocare.

Cel mai bun mod de a evita acest lucru este pur și simplu să utilizați un browser terță parte, cum ar fi Google Chrome sau Mozilla Firefox. Dar propriul dvs. kilometraj poate varia.

Poze ascunse

Rețineți că „blocarea” aplicației Foto folosind această metodă nu va împiedica alte aplicații să o poată accesa.

Cu alte cuvinte, un snooper nu ar putea să deschidă de fapt aplicația Foto fără codul dvs. de acces. Dar aceștia ar putea să vă vadă fotografiile prin Mesaje, Facebook sau orice altă aplicație în care puteți încărca fotografii.

Apple nu are un sistem nativ de protecție media, dar există o mulțime de aplicații de tip „seif” care vă permit să protejați textul, imaginile și videoclipurile în spatele unui cod de acces separat.

Postări recente