Înțelegerea caracteristicilor Nu deranjați de pe iPhone

Funcția Nu deranja din iOS este una dintre cele mai frecvent utilizate funcții, dar poate duce la probleme secundare dacă nu știți despre setări. De-a lungul anilor, am văzut mulți utilizatori frustrați când apelul primit intră direct în mesageria vocală și nu își dau seama că au activat funcția „Nu deranja” de pe iPhone.

Premisa de bază a funcției Nu deranja este că puteți reduce la tăcere apelurile, alertele și notificările pe care le primiți în timp ce dispozitivul este blocat. Cu alte cuvinte, atunci când doriți să vă alocați puțin timp departe de agitație, această setare este la îndemână. Nu este distractiv să fii mereu online. Nu vă faceți griji, deoarece veți avea șansa de a ajunge la acțiune atunci când sunteți gata. Nu vei rata nimic. IPhone-ul dvs. colectează toate alertele, în timp ce telefonul rămâne întunecat și tăcut.

Configurarea Nu deranjați

Începeți atingând Setările iPhone-ului și alegeți setarea Nu deranjați. Puteți activa acest mod mutând comutatorul manual în poziția „ON”. Asta este. Acum, dacă ar fi să programați un timp de nefuncționare specific pentru dvs., opțiunea programată este utilă. Mutați-l în poziția ON și puteți seta fereastra în timpul căreia iPhone-ul dvs. va fi trecut în modul Nu deranjați.

Opțiunea Timp de programare pentru această caracteristică poate fi văzută mai jos.

Ce se întâmplă dacă există o situație de urgență și familia ta încearcă să te prindă. Designerii iOS au gândit și acest lucru. Apăsați pe Permiteți apeluri de la și apoi puteți selecta cine sau din ce grup de contacte veți permite apelurile în timp ce iPhone-ul dvs. este în modul Nu deranjați.

În plus, există o altă opțiune care face mai ușor să vă apucați în caz de urgență. Aceasta este setarea „Apeluri repetate” . Când este activat, acest lucru permite efectuarea unui al doilea apel de la aceeași persoană în termen de trei minute de la primul apel.

Primitorul primește mesajele?

Rețineți că această caracteristică funcționează numai atunci când iPhone-ul dvs. este blocat sau în modul de repaus. Mai mulți utilizatori întreabă dacă destinatarul primește vreodată mesajele dacă dispozitivul este în modul DND. Destinatarul primește toate mesajele, dar nu există alerte pe iPhone-ul său. Mesajele pe care le trimiteți în timp ce dispozitivul este în modul DND sunt toate acolo și pot fi accesate de îndată ce a trezit dispozitivul.

Când utilizatorul își întoarce dispozitivul, mesajele vor afișa simbolul semilună în partea stângă a mesajului. Odată ce funcția DND prezentată este oprită, acest simbol dispare. Acesta este, de asemenea, un memento că iPhone-ul dvs. are funcția DND activată și, dacă ați activat-o utilizând setarea manuală, puteți reveni la setări și o puteți opri.

Nu primesc notificări pentru un anumit utilizator

Interesant este că, dacă descoperiți că iPhone-ul dvs. nu este în modul DND, dar nu vă oferă alerte atunci când primiți mesaje de la anumite contacte, va trebui să vă verificați mesajele de la aceste contacte. Pe ecranul de mesaje, atingeți Detalii din colțul din dreapta și asigurați-vă că nu ați activat DND pentru conversația respectivă cu acest contact specific.

Sperăm că această postare vă va servi drept ghid rapid pentru a explora această caracteristică inteligentă de la Apple. Vă rugăm să ne informați în comentarii dacă aveți probleme legate de setarea Nu deranjați.

Postări recente