Partajarea ecranului utilizând Mesaje pe OS X Yosemite

Versiunile mai vechi ale OS X furnizau capacitatea de partajare a ecranului, care a fost integrată în aplicația iChat și a funcționat cu conturile AIM și Jabber. Când iChat a fost înlocuit de Mesaje în OS X Mountain Lion, funcția era încă disponibilă, dar în Yosemite, Apple face chiar mai ușor să partajați ecranul computerului cu un alt utilizator Mac, chiar din aplicația Mesaje.

Înainte de a începe partajarea ecranului

Pentru a partaja ecranul cu alți utilizatori de Mac, trebuie să verificați mai întâi mai multe lucruri, după cum urmează:

  • Asigurați-vă că atât dvs., cât și cealaltă persoană, rulați OS X Yosemite
  • Ambii utilizatori trebuie să fie conectat  la aplicația Mesaje. Cu toate acestea, mesajele nu trebuie să fie deschise pentru a primi o solicitare
  • Trebuie să fi început deja o conversație în Mesaje cu cealaltă parte, astfel încât să puteți vedea pictograma de partajare a ecranului!

Cum se utilizează partajarea ecranului

Pasul 1: deschideți Mesaje

Pentru a începe, persoana care dorește să înceapă partajarea trebuie să deschidă Mesaje (se află implicit în Dock ). Rețineți că, atâta timp cât cealaltă persoană s-a conectat anterior, nu trebuie să aibă deloc mesaje deschise, deoarece vor primi o notificare pe ecran.

Deschideți Mesaje pentru a începe ..

Pasul 2: alegeți cu cine doriți să partajați

În Mesaje, selectați persoana cu care doriți să partajați ecranul, apoi faceți clic pe  butonul Detalii din partea dreaptă sus.

Pasul 3: invitați pe cineva să vă partajeze ecranul

Faceți clic pe butonul de partajare a ecranului , așa cum se arată în cercul roșu de mai jos.

Acum există două opțiuni: puteți invita pe cineva să vă partajeze ecranul sau puteți cere să-i partajați ecranul.

Alegeți opțiunea dorită pentru a începe partajarea ecranului în OS X Yosemite.

Pasul 4 - începeți partajarea

În acest exemplu, prietenul meu Drew a solicitat să împărtășesc ecranul MacBook Pro. Pot alege fie  Accept pentru a începe, fie   meniul Refuz care conține două opțiuni - Refuz sau Blocare utilizator .

Dacă respingeți solicitarea, cealaltă persoană va vedea un mesaj care va spune că nu sunteți disponibil. În acest caz, deoarece îl cunosc pe Drew și aranjasem deja pentru o partajare a ecranului, voi accepta solicitarea. Rețineți că, în cazul puțin probabil în care cineva pe care nu îl cunoașteți încearcă să vă partajeze ecranul, este posibil să îl blocați folosind opțiunea Blocare utilizator.

Partajarea ecranului va începe în modul vizualizare, dar cealaltă persoană poate face clic și trage ecranul pentru a crea un cerc evidențiat pe ecranul computerului.

Când cineva cere să vă partajeze ecranul, alegeți opțiunea relevantă așa cum se arată.

Pasul 5: opțiunile barei de meniu

După ce sunteți conectat la Mac-ul celeilalte persoane, uitați-vă la bara de titlu și veți vedea pictograma de partajare a ecranului și starea acestuia (de exemplu, Conectat).

Puteți întrerupe sau termina partajarea ecranului din acest meniu, precum și permiteți altei persoane să vă controleze ecranul. Chatul vocal este activat în mod implicit, dar poate fi dezactivat și în acest meniu.

Opțiunile relevante sunt afișate pe bara de titlu a computerului Mac în timpul apelului.

Cuvinte finale

Asta este cu adevărat tot ce trebuie să folosești partajarea ecranului pe OS X Yosemite. Este extrem de ușor și intuitiv de utilizat și pare să funcționeze bine fără nicio întârziere vizibilă. Pentru prietenii care au ambele Mac-uri, este o caracteristică foarte bună, care este deosebit de utilă dacă doriți să partajați o prezentare sau să ajutați cealaltă persoană cu ceva pe computer. Există și alte instrumente disponibile (cum ar fi Skype), dar din moment ce este deja încorporat pe Mac este o experiență mult mai simplă.

Sperăm să vă bucurați de utilizarea noii funcții de partajare a ecranului în Yosemite!

Pentru a afla mai multe despre trimiterea și primirea de SMS-uri folosind Mesaje pe Mac, consultați articolul nostru anterior sau folosind linia de comandă aici.

Postări recente