Contul de utilizator Mac a dispărut? Iată cum să îl recuperați

Dacă contul dvs. de utilizator Mac a dispărut, probabil că blestemați aparatul în timp ce vă temeți de datele dvs. Nu vă temeți, avem soluția de economisire a datelor de care aveți nevoie.

Unii utilizatori s-au întors pe Mac-urile lor după o meritată pauză de ecran doar pentru a descoperi că contul lor de utilizator a dispărut. Ar putea fi unul sau mai multe conturi care au trecut AWOL, dar linia de jos este aceeași: utilizatorul nu se poate conecta pentru a-și accesa datele.

Restaurarea contului dvs. de utilizator Mac

Dacă contul dvs. de utilizator Mac a dispărut, avem două soluții.

Primul este să restaurați Mac-ul la setările din fabrică. Cu toate acestea, această opțiune poate consuma mult timp și va șterge toate datele de pe computerul Mac, așa că ar trebui să o faceți numai dacă aveți o copie de rezervă Time Machine din care să vă recuperați.

A doua soluție este să urmați pașii de mai jos și, sperăm, să vă recâștigați accesul la contul dvs. fără a sacrifica date. Va trebui să tastați trei comenzi ale computerului, dar urmând pașii îndeaproape nu ar trebui să aveți probleme.

1. Opriți computerul Mac și așteptați

Pentru ca această soluție să funcționeze corect, trebuie să opriți computerul Mac și să așteptați cinci minute. Sunt serios. Așteptați ca Mac-ul să se oprească complet (ecranul va merge completnegru) și setați un cronometru timp de cinci minute. Doar odată ce timpul a trecut, trebuie să continuați.

2. Porniți Mac-ul în shell Unix utilizând modul Single user sau Verbose (nu este valabil pentru Mac-urile cu cip T2)

După ce au trecut cinci minute, trebuie să apăsați butonul de pornire și apoi să țineți apăsate următoarele două taste:

Comandă + V pentru MacOS Mojave și versiuni ulterioare

Command + S pentru macOS High Sierra și mai jos

(Dacă utilizați o parolă de firmware, trebuie să dezactivați parola înainte de a porni în modul detaliat)

Dacă un mic dreptunghi alb clipește pe ecran, eliberați tastele. Și nu intrați în panică .

Ar trebui să vedeți o mulțime de cod alb confuz pe un fundal negru. Acesta este shell-ul Unix al computerului dvs. Mac și este complet normal.

Unix Shell-ul tău ar trebui să arate cam așa. Imagine: Hokoonho, YouTube

3. Introduceți prima comandă a cheii

Linia de jos a codului Unix ar trebui să citească ceva similar cu:  

localhost: / root # pci pause: SDXC

Trebuie să apăsați tasta Enter , creând o nouă linie care va citi doar:

localhost: / root #

Acum tastați următoarea comandă cheie - având grijă să păstrați toate spațiile - în acea nouă linie:

/ sbin / mount -uw /

Apăsați din nou pe Enter și veți vedea numeroase linii de cod care apar pe ecran. Această comandă ar trebui să monteze sistemul de fișiere al hard disk-ului dvs. Mac.

Veți vedea multe linii de cod, ca acesta. Imagine: Hokoonho, YouTube

4. Introduceți a doua comandă a tastei

Ultima linie ar trebui să fie diferită de toate cele de deasupra ei. Așa puteți spune că computerul este pregătit pentru următoarea comandă.

Apăsați din nou pe Enter pentru a crea o nouă linie, care ar trebui să citească:

localhost: / root #

Acum, pe această linie, tastați a doua comandă de tastă, după cum urmează, asigurându-vă că spațiile și literele mari sunt exact aceleași:

rm /var/db/.AppleSetupDone

Apăsați Enter . Tocmai ați șters un fișier de configurare din Mac, care vă va permite să parcurgeți configurarea inițială pentru a crea din nou un nou utilizator, fără a sacrifica datele de pe computer.

5. Introduceți a treia comandă a cheii

După ce ați apăsat Enter ultima dată, ar fi trebuit să vă regăsiți cu încă o nouă linie pe care scrie:  

localhost: / root #

Nu tastați comanda finală a cheii, care va reporni computerul Mac și tastați enter:

reporniți

A fost una mai simplă, nu?

6. Parcurgeți Set-Up-ul

După ce ați introdus ultima comandă de tastă, Mac-ul dvs. se va reporni singur și va apărea pe ecranul inițial de configurare, ca și cum ar fi nou-nouț. Nu vă faceți griji, nu ar fi trebuit să pierdeți date, tocmai am păcălit Mac-ul dvs. să creadă că nu ați făcut niciodată această configurare.

Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a alege limba, regiunea, setarea WiFi etc.

Cu toate acestea, nu transferați date dintr-o copie de rezervă și nu vă conectați la ID-ul dvs. Apple. Dacă faceți acest lucru, veți avea nevoie de mult timp și chiar nu este nevoie.

Când vi se solicită acest lucru, creați un cont de utilizator și o parolă noi. Dacă totul merge bine, veți șterge acest cont - totuși, există șansa să aveți nevoie să copiați toate datele vechi și să utilizați acest cont nou în viitor. Deci, numește-l în consecință.

7. Deblocați vechiul cont prin Utilizatori și grupuri

Odată ce noul dvs. cont a fost creat și conectat, deschideți aplicația Preferințe sistem de pe doc sau de pe pictograma Apple din bara de meniu.  

Faceți clic pe Utilizatori și grupuri și minunați-vă de vechile conturi de utilizator din bara laterală. Pentru a accesa aceste conturi, trebuie mai întâi să faceți clic pe butonul Lacăt și să introduceți noua parolă de administrator.

Cu lacătul deblocat, selectați vechiul cont în bara laterală și faceți clic pe butonul Resetare parolă care apare. Creați o parolă nouă, memorabilă pentru vechiul dvs. cont.

Resetați parola vechilor conturi.

8. Conectați-vă la vechiul dvs. cont (dacă puteți)

Cu o nouă parolă creată pentru vechiul dvs. cont, puteți să o vedeți și să vă conectați din nou din ecranul de conectare. Pentru a-l testa, faceți clic pe pictograma Apple din bara de meniu și deconectați-vă. Apoi faceți clic pe vechiul dvs. cont de utilizator din pagina de autentificare și introduceți parola nou creată.

Et voila! V-ați întors în vechiul cont cu toate datele vechi. Nu ezitați să reveniți la Utilizatori și grupuri pentru a șterge contul de administrator pe care l-am creat în acest ghid.

9. Dacă contul dvs. lipsește în continuare, deschideți aplicația Finder

Din păcate, pentru unii dintre voi, acest ultim pas nu va funcționa. Dacă vechiul dvs. cont încă lipsește de pe pagina de conectare la Mac, putem recupera datele dvs. copiindu-le în noul cont de administrator.

Pentru a face acest lucru, începeți prin a vă conecta din nou la noul cont de administrator, apoi deschideți Finder .

Trebuie să accesăm hard disk-ul Mac-ului dvs. și pentru a ne asigura că putem face acest lucru, trebuie să deschideți Preferințele Căutătorului din bara de meniu. Sub titlul General, bifați caseta pentru a afișa hard diskul pe desktop.

Bifați această casetă în Preferințe Finder

10. Copiați datele în noul dvs. cont

Faceți dublu clic pe pictograma Hard disk care a apărut pe desktop pentru a deschide o nouă fereastră Finder.

Navigați la folderul Utilizatori și apoi accesați vechiul dvs. cont de utilizator.

Iată toate datele dvs. vechi, dacă nu există pictograme roșii bloc în foldere, puteți intra în ele și copiați orice date doriți să recuperați. În caz contrar, faceți clic pe orice dosar cu pictograma roșie și faceți clic pe Duplicare .

Introduceți noua parolă de administrator și faceți clic pe continuare. Va apărea o versiune duplicat a acelui folder și toate datele din acesta, pe care le puteți accesa și muta în noul dvs. cont.  

Faceți acest lucru pentru toate datele pe care doriți să le recuperați și, atunci când sunteți sigur că aveți totul, puteți șterge vechiul cont de utilizator din Preferințele utilizatorilor și grupurilor pentru a elibera spațiu pe hard disk.

Utilizați noul cont de administrator pentru a duplica dosarele blocate în vechiul dvs. cont

Sperăm că, după toate, ați revenit la contul dvs. cu datele dvs. în siguranță și în siguranță. Dacă aceste sfaturi nu au ajutat, s-ar putea ca singura dvs. opțiune rămasă să fie o resetare din fabrică și recuperarea datelor dintr-o copie de rezervă. Spuneți-ne în comentarii cum a funcționat acest ghid pentru dvs.!

Postări recente